Followers

Tuesday, January 27, 2009

Histeria!!

punyerlah lama kuar cite ini,br la aku berkesempatan nak tgk
itupun thru VCD Ori ok..adik aku beli
sebab apa?sebab dia minat scha...kalu x jgn hrp dia nak beli..
aku lak tumpang tgkk ajerk...

gils xseram...dh la sorg2 layan,malam2 buta...
mmg tido bukak lampu,pasang radio kuat2...
hehehehe


summary of cite ni...boleh laaa!!aku xtahu nape aku hnya kata boleh la bila org len kata superb..
nk kata xseram,seram gak,smpai meremang bulu ketiak..(kata adik aku laa)..aku cuma meremang bulu tangan je...hahahahaha

tetiba aku teringat time kolej YPM Bangi dulu
1st time jadi MPP n 1st time handle orientation week...
tanyalah bebudak YPM tahun 2004..sure hengat masalah ni...
bukan masalah MPP dia tp kejadian yg x disangka2 berlaku...iaitu
HISTERIA...gempar beb!!!

(barisan MPP 03/04 YPM BANGI)

dipendekkan cite laa kan....
hari akhir mnggu orientasi,as usual..semua group diminta membuat persembahan...xkira persembahan apa pun,menyanyi ke sketsa ke berpuisi ke...lantak kome laaa kan!!
semua ada 13 group....(wahh!hengat gitu)

group terakhir ni,dia wat la sketsa pasai kematian...
aduh!!siap usung jenazah bagai...aku gils cuak sebab aku xleh tgk benda2 mcm tu
takuttt....so aku ngan ida just dok diam2 depan stage as juri utk tahu group mana hebatt n mnatap!!

tetibaa,ada sorg pempuan betul2 belakang aku menjerittt-jerittt...
butir bicara mmg xtahu kata apa...tp apa yg aku dpt dgr dia kata,ada pakcik belakang pentas tu ngah tgk dia...
setahu aku,xderk la org tua dalam dewan ni....gils xcuakk kan...

berantai2 lakk menjerit2 ni...
dr sorg ke sorg...smpai la 50 orang
semua pempuan n ada la 2-3 org lelaki ttp jenis lembutt turut terkena....
korg bayangkanlah MPP hnya ada 17 org + sukarelawan 3 org...
so total 20 handle 50 org yg terkena HISTERIA...

plus ada gak MPP yg xkuat iman pun terkena gak...
alhamdulilah,aku xkena..bukan aku nk ckp aku kuat iman tp that time aku tetap kena kuat even dikelilingi ngan adik2 aku yg sakit...

mana2 student yg xkena tu we'll tempatkan diaorg di cafe n d rest di luar dewan
nasib baik la,student lelaki semua xkena n dewang yg tolong handlekan pelajar2 ni....
disebabkan perkara ni,smpai ke telinga puan pengarah"puan fatimah"..around 11pm,asrama DSRNC tu kecoh ngan kedatangan ibubapa masing2 yg nak bawa balik anak2 diaorg....
bukan kitaorg xbg tp kitaorg xtahu either anak2 diaorg tu terkena histeria atau tidak....

jadikk,kitaorg minta dewang relax dulu...ada yg dimasukkan ke hospital kajang xkurang gak hanya dirawat oleh ustaz harun dr bangi...
xcukup ngan di kolej..balik asrama pun ada gak yg kena....
satu hal lg...yg dikolej xcukup tangan,diasrama lagi laaa....

kereta hnya ada 2..mana nk antar dr kolej ke hostel,nk antar ke hospital kajang lg
kesian aku tgk MPP lelaki yg bertukus lumus drive ulang alik dr kolej ke hostel sejauh 1 km tu...
hanya kereta kancil dan kembara je dimuatkan smpai 7org semata2 mau selamatkan mereka yg tidak berjangkit dr dijangkit kena histeria ni....

sakit kepala aku malam tu...aku xsedar pukul bape settle semua ni
tahu2,aku tertidur di lobi hostel atas meja...bayangkan!!!
bangun pukul 8pagi...ada yg student2 tertido di kaki lima,disurau dan xkurang di parking kereta sebab masing2 takut nak naik bilik....

kalu ada student YPM Bangi yg terbaca blog ni
if korg nk share saat2 cemas tu leh laa drop kat sini...

yg aku tahu,korg semua mmg kuat MPP 03/04
aku tahu reputasi kita tercalar dek kerna kes ni....
kita x dibenarkan handle mana2 xtvt selepas itu..
n kita semua sepakat meletak jawatan hanya selepas 5 bulan kita pegang jawatan ni...
MPP paling sekejap dlm YPM...
kita wat keputusan yg muktamad apabila kita dicerca ms mula2 dilantik..
ms mula2 start tugas..semua xbetul dimata student...
kita semua tau kan!!!!

to rakan2 MPP 03/04
Izaini,Kak Iera,E-Chah,Lan,Faiz,Dinang,Hajar,Hellina,Ida,Ita,Shahrul,Amin,Saiful,Fizi,Iwan,Yed dan Sham
korang memang sempoi....kalu org len ckp,MPP zaman ini,paling terukkk tp bagi aku la..MPP zaman kitalah menilai erti persahabatan dan kerjasama.....
seriusssly,aku respect kat korg semua....

footnote: tetiba rindu ngan suasana kolej....ngan korg2 semua!!!
aku ni biro kebudayaan dan persembahan...
time ni la aku kenal erti teater,GIG dan seangkatan dengannya.....

5 comments:

++ Diamond ++ said...

seram gak bc cite kak nad, bkn sng nak handle org yg kena histeria ni... mesti kelam kabut kan... anywy, sronok kan t'ingat memory dulu2... :)

Nad'Nadia said...

yeap..seram + sgt kelam kabut
tau2 la bbdk br nak meningkat naik ni...hehehe

prof_jenggo said...

dah penakut jgn la tengok citer seram....hahahahahah....aku tengok gambo tu pun dah seram..mcm gambo citer ju-on

Farazila said...

erk...
biar betul kak nad....
hieteria berantai nie..
erm btw lilo pon penah alami...
tp berlaku dlm kelas prep...
mmg menakutkan...boleh plak bila dh sorang kena bekalan elektrik putus...
then sorang2 kene histeria...

Nad'Nadia said...

yalah kan...
dan2 black out...
tp time akak mmg sengaja black out
nkk cr makhluk tu...(katanya laa)

seram lilo...
akak pun tktt that time
tp kena la kentalkan diri