Followers

Sunday, February 15, 2009

Langkawi With LovE



Pulau Langkawi,here i come....
akhirnya aku menjejakkan kaki gak ke Pulau Mahsuri ni setelah lebih 11 tahun tidak mengunjungi...
wahh!!!
dibawa khas oleh AirAsia...(syhhhh...jgn bgtahu sapa2)..hehehe

flight kul 6.45 pm smpai langkawi around 8.00pm
terus je menuju ke homestay kitaorg..
di bukit tekoh,kuah nearby Hospital langkawi...
seramai 7 keluarga,28 org kesemuanya berada didalam 1 umah,7 bilik..
pandai2 la bahagi bilik kan....seronok dok ramai2,sembang2 sesama sepupu,sesama makcik pakcik
meriahhh sehhh!!!...gils xmeriah kan....ahaksss


dipendekkan cite laa...sabtu malam xwat apa2...
masing2 jetlag...kihkihkih
but around 11pm,aku,2 abg aku n akak ipar decide nak g minum2 sambil2 le rtgk xtvt malam org pulau ni kan so we'll pun dengan memandukan kereta wira,terus jekk menuju ke Pantai Cenang
kat sana,agak happening la malam minggu...maybe sebab ada Pub,then kedai makan pun still open lagi
ramai gak la tourist lepak2...syiokk gak cuci mata (ops..aku jek cuci mata)

minum2,nyembang,shopping skit2....


esoknyer,island hoping!!!2 bot untuk membawa 28 org kuarga kitaorg...
hoping to tasik dayang bunting n pulau beras basah....
syiokk mandi air tawar n air masin....lama seh berendam..smpai kulit jadik biru
tp xper...mentennn...mandi pun pasai..tarak hal la kan!!
around 3pm abeh dh island hoping...

balik umah n ptg skitt g melawat tmpt2 bersejarah langkawi
like Makam Mahsuri,Beras terbakar,telaga hangat,telaga tujuh n underwaterworld...
malam lak BBQ diluar umah,dah la umah tepi jalan kan
org lalu semua nampak apa kitaorg wat....
meriahhh and happening...semua ada!!!


oleh sebab isnin cuti thaipusam,kitaorg sengaja balik lewat malam ke KUL...
so pagi isnin tu time to GAYAT...hahaha
naik kereta kabel beb ke Gunung Mat Chincang n Gunung Mat Raya...
gils gayat...hahaha
even 2nd time aku naik,still gerun
n kat atas tu leh nampak,Sempadan Thailand n Indonesia...


sejukkk woooo kat atas...angin sepoi2 bahasa lagi....
ramai gak org diatas...tp we'll hnya sekejap jerk sebab kena berkejar ke Jeti Kuah...
aunty2 nk balik dah....mana2 yg naik feri,masing2 kena naik kul 12pm punyer...
we'll naik flight so lewat malam br balik.....



shopping again...smpai abeh duit gakk laa
sayang laa..aku xbeli banyak coklat...sebab aku bajet parents aku dh beli banyak
sekali balik KL,xbeli cekelat langsung...
sebab xper la!!dewang leh pi bila2 masa jer
aku ni tggu laaa,2-3 bulan nnti yek....


for me,this holiday extremely happening n bestttt
dapat berkumpul reramai sedara mara...
semua adik-beradik aku pergi except my sis yg perutnyer susah 7 bulan
khuatir naik flight,terberanak plak kan...
but dia antar wakil jerk...anak dia je pergi!!!
suka2....hehehehe

nx trip will be beijing kot
tp aku dh pergi...maybe x follow kot....
ahakss!!dh start shift lg payahhh nak cuti...
warghhh!!!!

daaa~~~~
mwaahhxxx

2 comments:

cikzura said...

hadoi ai..sonoknyer..
bl la zura lak yg lepas p sane ek?

cikzura said...

hadoi ai..sonoknyer..
bl la zura lak yg lepas p sane ek?