Followers

Wednesday, February 4, 2009

New JOB


hye semua~

sorry ler lama xupdate blog...
bukannya malas tp byk sgt bnda nk kena wat smpai xderk masa nk hapdate blog

ok...isnin lepas aku dh start keje baru aku...
kat MAS..(Malaysia Airlines System)..hari isnin aku kena lapor diri kat MAA di Kelana Jaya..
satu hari suntuk aku berada disana hanya untuk mendenger briefing pasai MAS...

then hari2 berikutnya aku dh berada di KLIA..seronok + ramai kengkawan baru kan...so ok la..skrg ni byk briefing jerk..+ diajar pasai grooming,cara make up n berpakaian...
itu yg lemah tu sebab aku kena make-up.
dh la aku xtahu make-up..luckily i have friends yg leh tlg watkan...tp smpai bila kan
aku pun kena blajar gak...

macam2 aku belajar pasai CSA ni...yeahh!!jgn terkejutt la kalu aku keje CSA jer walaupun qualifications aku agak tinggi...bukan nk cakap aku ni choosy ataupun malas nk mencari tp
tiada peluang untuk aku mencuba....sana sini submit resume,but d result still d same..no response...
last2 aku dpt CSA n dari aku xderk keje dok menyilang kaki kat umah
aku pun grab je this job
MAS is one of d three government link yg xkan terjejas servicesnya walaupun economic recession!
so MAS xkan buang pekerja sesuka hati melainkan prestasi yh xbagus....

bukan gaji yg tinggi aku inginkan but experince...berdepan ngan org ramai adalah one of job scope...senyum sepanjang masa...selama ni bidang keje yg aku prnh ceburi adalah bercakap sorg2 depan PC...but now aku kena berdepan dengan karenah passengers.....
suka tp at d same time takutt....mcm2 benda negatif aku dgr pasai CSA ni...
tp ni x membuatkan aku nk menyerah kalah...
belum cuba belum tahu kan....hehehhe

ok enuff till here..nk kena study coz esok ada test....
later2 i will continue ok....
mwaahhhxxxxx~

4 comments:

pojie said...

Tahniah sekali lagi... Semoga terus berjaya di masa depan.. banyakkan bersabar bila berhadapan dengan org ramai.. dapat gaji karang boleh belanjer aku makan satay kajang yeh...

Nad'Nadia said...

thanks a lot yeah!

[r][a][y] eusouff said...

wahhhh nad ! keja baru...
congrates ekkk

ok la tu keja yg nad pilih ni
kan dah ada pengalaman jadi
crew masa terbang tinggi DFC aritu
kekkekekek

Nad'Nadia said...

yeahhh
at least leh guna kannn
especially grooming
hahahahaha

thanks!