Followers

Sunday, August 9, 2009

SaD,HaPPy,StReSs,DoWn..4 in 1


Yuhuuuuuuuu
salam semua

rs mcm lama je x hapdate blog kan
actually banyak ke benda nak cite tp tangan ni malas benor nak menaip....
ada je mender nak wat so terbiar la blog ni bersawang gitu!!!

ok mula2 nak cite kisah d ptg jumaat.....almaklumlah cuti kan
so plan la nak g jalan2....pada mulanya nk kuar pagi2 tp memandangkan ari khamis tu balik dalam kul 11...so cancel la...just kuar pas solat asar
kemana???mana lagi kalu bukan alamanda....situ jerr la pun tmpt paling dekat n agak rajin aku nam men'drive'kan diri...
taro call kata nak layan wayang,mula2 dia nk tgk G.I Joe,tp aku x berkenan plak sbb macam xbest and nasib baik xtgk sebab dapat respon dr beberapa member,mmg cite dia xbest....hehehehe
so we'll decide nak layan cite THE PROPOSAL....emmm!!
agak kelakar la cite dia...smpai aku rs,aku la manusia yg paling kuat gelakkk....
nk control,nnti xpuas lak kan...so apa lagi,gelak je laa...dh kelakar kannnnnn

5 star out of 5 aku bagi....moral of story,pempuan pun leh meminang laki la kalu kena gaya macam terpaksa ke kan!!lama2 sure terjatuh cintaaa kan....kihkihkihkih

next ari sabtu,as usual aku keje pagi..dlm 5am
ptt la aku gelak sakan,rupa2nya akan terjadi sesuatu yang aku sendiri xdapat nak lupakan sampai bila2...
pagi,tengahari semuanye berjalan ngan lancar tetapi masuk pukul 2 hidup aku jadi kacau bilau,huru hara...stress,down tertekan semuaa ada....
xpayah laa aku citekan apa dia,cuma ia berkaitan ngan keje aku jer...
sesuatu yg aku rasa,sangat2 careless.....cuai!!!
Ya Allah time tu aku trs menangis...masuk toilet,nangis puas2 then balik dalam kete nnagis lagi....
nak masuk keje ari ahad pun xderk mood tp alhamdulilah,atas bantuan kawan2,aku mampu pulihkan semangat aku..pulihkan keyakinan aku untuk bekerja semula....
xtahu la apa akan terjadi kalu xderk mereka semua disisi aku...THANKS a LOT!!!
benda dh terjadi,apa yg perlu aku lakukan hanyalah tawakal dan redha dengan kejadian seperti ni dan berharap ia xkan terulang lagi dan belajar dr kesilapan.....

apabila aku rasa dh pulih semula,aku nekad xkan ulang kesilapan itu lagi...hope so!!!so ari ni aku decide nak pi layan wayang...kali ini aku just layan bersama ida,layan cite SETEM lak...gelak gak,ntah la,lagi kuat aku gelak nampaknya so aku xtahu apa kan terjadi esok apabila aku gelak sakan mcm ni....tgk la keadaan mcm ner nnti...mungkin berita gembira or berita sedih..who's know..only ALLAH je tahu segala2nya..AKU???hanya mampu tawakal dan redha....mungkin ada hikmah semua terjadi........

so now,aku rs mcm lega...someone telah menyedarkan aku bahawa bukan aku sahaja pernah wat silap....malah xbesar mana pun....positif saja apa yg berlaku...thanks such a sweet friend's.....

itu jer la berlaku dalam tiga hari ni...sedih,gembira,stress,down,all together in one feeling....
anyway,aku teringat someone yg aku sayang pernah ungkapkan ayat ni......

""kegagalan itu merupakan satu kesempatan untuk kita mendapatkan satu peluang yang lebih baik""
""gagal sekali bukan bermakna kita gagal untuk selamanya""

betul tu,aku sokong kata2 dia....teringat akan dia,terus call dia tp sayangnya mak dia kata dia di newark...tanpa memberitahu aku,sudah 4 bulan dia disana....kenapa dia pergi tnpa sebarang kata?
disaat aku perlukan dia,dia tiada disisi aku....i really miss HIM
abang....please,i need talk to you...
terasa beban berat ngan masalah..hanya abg dapat membantu adikmu ini....
adikmu hanya perlukan kamu......

p/s:aku turut SEDIH melihat kawan2 aku SEDIH tapi adakah mereka turut SEDIH bila melihat aku SEDIH???



1 comment:

edzlin007 said...

dugaan sekadar ingatkan kita pada Allah.

yg penting kita positif hadapinya. ceria2 selalu k.

film setem dan proposal tu mmg best siot